Jste zde

Po Út St Čt So Ne
27
28
29
30
31
1
2
 
 
 
 
 
 
DOTAZ: "Jsem očkovaný, je rozumné chodit s neočkovanou?"

DOTAZ: "Jsem očkovaný, je rozumné chodit s neočkovanou?"

DOTAZ: "Jsem očkovaný, je rozumné chodit s neočkovanou?"

Dobrý den.

Jsem třikrát očkovaný a vůbec jsem o svém rozhodnutí nepochyboval. Můj problém je v tom, že se mi líbí jedna mladá žena, ale ona není očkovaná. Dala mi najevo, že by nebyla proti, kdybychom spolu chodili. Jenže ona je neočkovaná a já už nevím, co mám dělat. Vždyť ona vůbec nechápe jak je skoro v opozici se vším, co se nyní požaduje a od slušného člověka očekává! Mám sní začít chodit? Co mám dělat? Co mi poradíte?

Děkuji a slibuji, že se rozhodnu podle vás.

POZNÁMKA
Zpráva zaslána pomocí kontaktního formuláře na adrese http://milovani.cz/contact.
Poradna sexuologa 2022.


 

ODPOVĚĎ na dotaz: " Jsem očkovaný, je rozumné chodit s neočkovanou?"

Děkuji za Váš dotaz.

Plně si uvědomuji vážnost a osudovou hloubku Vašeho rozhodnutí. Postoj té ženy k očkování zcela rozbořil Vaše představy o životě. Jsem za Váš dotaz vděčný, neboť moje odpověď může od základu změnit pohled očkovaných na neočkované a napomoci tak i vyřešení tohoto dilematu v celé Evropě, možná i ve světě. Jsem rád, že se chcete rozhodnout tak, jak Vám poradím.

Hned v úvodu musím konstatovat, že Váš dotaz by měl být spíše směřovaný na ministerstvo zdravotnictví, nejlépe na ministra zdravotnictví nebo krizový štáb. Je to natolik závažná otázka, že by ji pan ministr měl zveřejnit a veřejně, po poradě s odborníky, doporučit jak se v takové životní situaci zachovat.

Obrátil jste se však na web www.milovani.cz a tak se budete muset smířit s odpovědí laika.

Abyste nebyl v pochybnostech, zda jsem v dnešní situaci dostatečně orientován, dovolím si Vám sdělit, že plně chápu její závažnost i tíhu odpovědnosti která leží na naší vládě.

Musí neočkovaným vysvětlit, že pokud se HNED nenaočkují, zemřou. Dvakrát očkovaným pak musí vysvětlit, že bez třetí dávky nemohou dostat tu čtvrtou. Vy už jste očkovaný třikrát, takže tento problém se Vás už díky Bohu naštěstí netýká.

A nyní moje rada. Pokud to s Vámi ta žena myslí vážně, jděte do toho rizika!!! Určitě se ale musíte dostatečně chránit!!! Je otázkou, co si představujete pod jejím návrhem "že by nebyla proti, kdybychom spolu chodili". To je klíčové!!!

Pokud si představujete, že se někde sejdete a popovídáte si, pak nezapomeňte na kvalitní respirátor minimálně třídy FFP2 bez výdechového ventilu! Pro jistotu si doneste jeden i pro ni, nemůžete vyloučit, že by mohla přijít jen v roušce, nebo dokonce jen nalehko! Trvejte na použití respirátoru a pokud odmítne, schůzku bez milosti ukončete!

Pokud se budete chtít dotknout, třeba rukama, nikdy ne bez ochrany. Tu Vám zajistí pouze modré zdravotnické rukavice, ale nenechte nic náhodě a pro jistotu si pořiďte dva páry.

Pokud vše bude probíhat bez problémů a společně se dostanete až do situace kdy by mohlo hrozit sblížení, trvejte na pravidlech "bezpečného sexu (lépe bezpečnějšího sexu)" a ta ještě rozšiřte o desinfekci, rukavice a respirátor.

Moje rada tedy zní: jděte do toho!!!

Jsem opravdu rád, že jsem díky Vašemu dotazu měl příležitost zamyslet se nad Vaším problémem a že jsem snad nakonec našel řešení, které bude moci přijmou široká veřejnost.

Děkuji za Váš dotaz!!!

Poznámka:
Když to nyní, s odstupem času čtu, napadá mne, že nejlépe pro Vás oba bude, když se snad ani už nikdy nepotkáte...

S úctou
Administrátor webu www.milovani.cz

Štítky: 
Ne, 02/01/2022 - 13:20
 
3
4
5
6
7
8
9
DOTAZ: "Jak dlouho je sperma "rizikové"?

DOTAZ: "Jak dlouho je sperma "rizikové"?

DOTAZ: "Jak dlouho je sperma "rizikové"?

Dobrý den.
Prosím o radu. Přítel má podstatně více zkušeností se sexem než já. Vlastně se dá říct, že mne sex učí. Prezervativ však nikdy nepoužívá a já, pokud nechci otěhotnět, se prý musím chránit sama. Používá přerušovanou soulož a nejraději ejakuluje na podbřišek a bříško, prý ho to víc vzrušuje. Já se bojím používat antikoncepci a tak spoléhám na to, že vytáhne včas. Nechce abych se po ejakulaci otřela a protože prožije vždy orgasmus jako první, snaží se mne vzrušit rukou. Někdy se to podaří, někdy ne... Je sperma na kůži nebezpečné nebo když je na vzduchu, nemůže mne oplodnit?
Děkuji a nezlobte se za moji otázku.

POZNÁMKA:
Zpráva zaslána pomocí kontaktního formuláře na adrese http://kamasutra.cz/contact.
Poradna sexuologa 2022.


ODPOVĚĎ na dotaz: "Jak dlouho je sperma "rizikové"?

Dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz a za Vaši důvěru.

Váš dotaz se nejdříve pokusím zodpovědět a teprve na konci Vám dám mou, nepodstatnou a naprosto nezávaznou radu.

Každý muž je jinak plodný a kvalita jeho spermatu je naprosto individuální. Prostředí na kůži podbřišku nebo bříška je pro spermie prostředí velmi nepřívětivé. Už to, že sperma nedorazilo tam, kde je příroda předpokládá, svědčí o tom, že dlouho nebezpečné nebude. Jeho oxidace na vzduchu jeho životnost podstatně zkrátí, ale to, jak jak dlouho spermie zůstanou na vzduchu živé a oplodnění schopné se dá určit velmi obtížně. Podle lékařů, kteří se reprodukcí zabývají, je více jak polovina spermií po čtvrt hodině pro oplodnění nepoužitelná a do půl hodiny je dokonáno. Ale jak víte, tak na oplodnění ženy úplně stačí jedna jediná spermie. Pokud bych tedy měl s "jistotou" mluvit o tom, kdy sperma nebude rizikové, odhadl bych, že za hodinu už můžete být klidná. Jak již jste se asi sama přesvědčila, za hodinu už bude sperma sušené...

Problém je ale jinde. Píšete, že "Nechce abych se po ejakulaci otřela a protože prožije vždy orgasmus jako první, snaží se mne vzrušit rukou. Někdy se to podaří, někdy ne..."

Předpokládám, že přivést k vyvrcholené se Vás snaží relativně brzy poté, co ejakuloval. Tedy s velkou pravděpodobností dříve než uplyne ta čtvrthodina po které je velká část spermií mimo hru. Když si představím, že se Vás snaží uspokojit rukou a Váš podbřišek a bříško jsou potřísněné jeho spermatem, musím Vám říct, že opravdu není zkušený milovník, ale spíš hlupák, který měl víc štěstí než rozumu (nebo je neplodný). Sperma může do pochvy velmi snadno z podbřišku i bříška zatéct a prsty ho bezpečně mohou zanést tam, kam patří. Za to, že jste ještě neotěhotněla bude na místě zapálit svíčku jako poděkování andělům, kteří nad Vámi stáli...

Nyní ta nezávazná a zcela osobní rada o které není nutné ani přemýšlet:

Váš přítel je nezodpovědný hlupák, který o "bezpečném sexu" snad ani nic vědět nechce. To, že pokládá riziko nechtěného otěhotnění za Váš problém svědčí o tom, že si vůbec neuvědomuje, že i jako otec který dítě nechce a klidně Vám ho daruje, bude platit do 26 let jeho věku solidní alimenty které mu nařídí soud. Promluvte si o jeho zkušenostech a klidně se ho i zeptejte na to, zda již takovou povinnost nemá. Pro mnohé ženy je překvapením, že jejich přítel již má vyživovací povinnost někde jinde a přitom to nemusí být ani tak zkušený milovník, za kterého Vášeho přítele pokládáte. Horší pak může být už jen situace kdy se dovíte, že to díte, co čekáte Vy, on opravdu nechce a že je jen na Vás co s ním budete dělat. Není to opravdu tak vzácná situace, při které se žena doví, že to dítě přece čekáte Vy, ne on, a že za ně vůbec nic nechce...

Když to nepochopí, vyměňte přítele.

Děkuji za Váš dotaz.

S úctou
Administrátor webu www.milovani.cz

 

Štítky: 
Po, 03/01/2022 - 19:40
 
 
DOTAZ "Otázka"

DOTAZ "Otázka"

DOTAZ "Otázka"

Dobry deň, rad by som sa poradil o mojom problemu a či nato existuje nejake riešenie alebo nazor. Ja viem je to často aj o šťasti a spoliehať len nato je naročne. Mňa osobne zaujimaju tie veci čo tu opisujete ohladne lasky a milovanie sa/ a toho druheho avšak mam problem v hladani a dovere a stale viac si myslim že mi tie informacie budu v živote zbytočne.

Poznámka:
Zpráva zaslány pomocí kontaktního formuláře na adrese http://kamasutra.cz/contact.
Poradna sexuologa 2022.


ODPOVĚĎ na dotaz "Otázka"

Dobrý den.
Děkuji za Vaši důvěru a Váš dotaz.

Přiznám se, že Vaší otázce možná ne zcela rozumím.
Předpokládám však, že Váš problém se týká toho, že hledáte člověka se kterým byste vše sdílel naplno a bez obav z toho zda Vám rozumí a zda Vás nezklame. Také se usuzuji, že na závěr dotazu se obáváte toho, že informace o lásce a milování Vám v životě nic nepřinesou a budou pro Vás zbytečné.

Pokud je tento můj pohled na Váš dotaz správný, pak se Vám pokusím odpovědět.

V životě se každý člověk dostane do situace, kdy mu vše může připadat beznadějné nebo nespravedlivé. Tomu se asi nedá zabránit, protože některé životní situace už takové jsou. Asi nejrozumnější je v takovém období nepodléhat momentálním pocitům a ztrátě iluzí a najít si něco, cokoli, co Vám pomůže získat alespoň trošku optimismu. Když máte pocit, že Vás lidé zklamali, najděte si něco pozitivního ve vztahu k přírodě, cestování, literatuře nebo sportu. Může to však být cokoli jiného, co Vám udělá radost.

Upnout se k myšlence, že vše začíná a končí s láskou nebo sexem, je nejspíš pouze následek toho, že jste se zklamal v konkretním člověku. Tak to nechte odplynout a nesnažte se stále vracet k něčemu, co nejspíš v této chvíli nezměníte. Řekněte si, že je spousta jiných krásných cílů a činností, které Vás mohou dovést k pocitu pozitivního naplnění. Hledejte to, co Váš život rozzáří i bez sexu nebo lásky ke konkretnímu člověku. Po čase zjistíte, že jste jen prožíval nelehké období, které po jeho překonání, otevírá nový prostor pro další rozvoj Vašeho života. Můžete si číst, vzdělávat se, učit se ze zkušeností jiných lidí. Určitě najdete spoustu příkladů jak obtížné životné období překonat a posunout se dál.

Pro začátek bych Vás požádal o návštěvu lékaře, odborníka, psychologa, prostě odborníka. Není žádnou ostudou prožívat období, kdy si nevíte rady sám se sebou a máte pocit, že nic nemá cenu, ani láska nebo milování. Nebojte se obrátit na odborníka ve Vašem okolí - on Vám opravdu pomůže a bude Vaším průvodcem, který Vás ze současné, přechodné deprese úspěšně vyvede.

Přeji Vám ať takového odborníka brzy vyhledáte a aby Vám pomohl. Já to cestou webu být nemohu a tak věřím, že ve Vašem okolí najdete někoho, kdo Vám pomůže.

S úctou
Administrátor webu www.milovani.cz

Štítky: 
St, 05/01/2022 - 14:01
 
DOTAZ: "Extrémní sexuální touha v noci"

DOTAZ: "Extrémní sexuální touha v noci"

DOTAZ: "Extrémní sexuální touha v noci"

Dobrý den.
Přítel se často v noci budí s takovou touhou že ho většinou ani nezajímá že spím a prostě si mne vezme. Dá se to nějak řešit?

POZNÁMKA:
Zpráva zaslána pomocí kontaktního formuláře na adrese http://kamasutra.cz/contact.
Poradna sexuologa 2022.


ODPOVĚĎ na dotaz "Extrémní sexuální touha v noci"

Dobrý den.

Děkuji za Vaši důvěru a za Váš dotaz.
Toto jsou přesně ty problémy na které odpovídám velmi nerad . Není to proto, že by se mi nechtělo, ale proto, že takovéto otázky se sexem souvisí nepřímo a jakákoli odpověď vždy bude hodnocena jako nedokonalá, nepoužitelná, nedostatečná, možná až urážející nebo pobuřující.

Tento problém by měl být IHNED řešen u odborníka, sexuologa nebo psychologa. Ale pokusím se Vám sdělit svůj názor, a to i přesto, že vím, že se Vám nebo Vašemu partnerovi nebude líbit.

Těch důvodů, proč se tak Váš přítel chová může být víc, nejspíš mnohem víc.

  • může být "náměsíčný" a to, co dělá dělá mimo své přímé vědomí, tedy jakoby ve snu...
  • může to být sobec který je zvyklý si vzít to, co právě chce a názory kohokoli ho prostě nezajímají.
  • může se jednat i jeho formu vyjádření dominance nad Vámi.
  • může to být psychopat, který si svou úchylku ve vynuceném sexu neskutečně užívá.
  • může to být sexuální uchyl, který se touto cestou uvolňuje ze svých depresí.
  • možná to je jen někdo, kdo si myslí, že právě po tomto vyjádření náklonnosti toužíte.
  • a další a další

Musím Vám položit několik nepříjemných otázek:

  • řešila jste s ním tento problém?
  • přistupoval takto k sexu i v případných dřívějších vztazích? (pokud je měl)
  • řekla jste mu, že něco takového opravdu nechcete?
  • dala jste mu nějakou formou najevo, že takhle to opravdu nechcete!!!
  • dala jste mu najevo, že když se to bude opakovat případně vztah ukončíte?
  • vysvětlila jste mu, že takto můžete snadno nechtěně otěhotnět?
  • sdělila jste mu, že máte pocit že Vás znásilňuje proti Vaší vůli?
  • nelíbí se Vám to nakonec?
  • a další a další...

Tak vidíte, že jeho noční touha po sexu s Vámi může mít celou řadu vysvětlení. Osobně si myslím, že se ho tak trochu bojíte a že máte strach s ním o těchto otázkách otevřeně mluvit. Nejspíš proto, že on se o nich bavit odmítá. Možná proto, že se bojíte aby se nenaštval a neopustil Vás. Třeba se ale mýlím a je to všechno úplně jinak.

Právě proto je naprosto nezbytné abyste si na tyto a další otázky odpověděla Vy sama a to opravdu tak, jak to cítíte. Pak si s partnerem otevřeně promluvte a chtějte od něj vědět proč se tak chová a proč považuje za samozřejmé, že mu musíte vyhovět kdykoli on chce. Je to patologické, ale může se to i zhoršovat.

Proto navrhuji, až budete mít v těchto věcech jasno, přesvědčit partnera aby s Vámi zašel k lékaři, kde si, společně s ním ujasníte jak z toho ven. Jsem však přesvědčený o tom, že když si o nočním sexu bez příkras promluvíte, on změní názor a posune milování do doby pro Vás přijatelné. Možná Vás tolik miluje, že si myslí že právě taková forma vyznání lásky je nepřehlédnutelná! Možná věří, že právě po takovém milování toužíte a že on jen plní Vaše nejtajnější erotické sny!

Nemá smysl pokračovat v dalších úvahách. Nyní je naprosto nezbytný krok na Vaší straně.

Promluvte si spolu a jsem přesvědčen, že najdete nejen odpovědi na některé z otázek které Vás trápí, ale že je rychle  jednou provždy společně vyřešíte. Určitě se Vám pak bude společně lépe žít a oba si milování budete užívat s láskou a radostí.

Děkuji za Váš dotaz.
Děkuji Vám za Vaši důvěru.
S úctou Administrátor webu www.milovani.cz

Štítky: 
St, 05/01/2022 - 15:06
 
DOTAZ: "Chuť poševního sekretu"

DOTAZ: "Chuť poševního sekretu"

DOTAZ: "Chuť poševního sekretu"

Dobrý den, všude čtu že milostná ženská šťáva chutná sladce po medu, ale ta moje chutná palčivě kysele, nemám žádné zdravotní problémy. Přítel kvůli tomu se mnou nechce provozovat orální sex. Dá se s tím něco dělat? Dodržuji zdravý životní styl. Děkuji

POZNÁMKA
Zpráva zaslána pomocí kontaktního formuláře na adrese http://milovani.cz/contact.
Poradna sexuologa 2022.


 

ODPOVĚĎ na dotaz: "Chuť poševního sekretu"

Dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz a za Vaši důvěru.

Dovolím si Váš dotaz rozdělit do několika částí. Postupně se pokusím k těmto částem dotazu vyjádřit.

"všude čtu že milostná ženská šťáva chutná sladce po medu, ale ta moje chutná palčivě kysele, nemám žádné zdravotní problémy."

Každý člověk nějak "voní". Každé tělo má svou specifickou vůni. Uvolňující se feromony pak působí na vaše okolí a zpětně si pak někteří lidé "voní" víc, jiní méně. Dokonce může být některá vůně těla pro někoho nepříjemná. Tak to je a je celkem zbytečné o tom moc přemýšlet. Pokud někdo popisuje vůně, pak hovoří o něčem, co je pro jednoho takové, pro jiného trochu jiné. Popište si navzájem s partnerem vůni jedné růže. Napište na papír co cítíte a pak si to navzájem přečtěte.... uvidíte jak se sejdete.

Podobné je to i s chutí pohlavních sekretů. Ten kdo ji popisuje jako chuť po medu má možná takovou zkušenost, ale také to může být jen literární forma pro vyjádření jeho představivosti o chuti nektaru... V reálu jsou chutě a vůně popsatelné jen obtížně.

Po řádném umytí genitálií zůstane přirozená vůně těla tak, jak jsem ji popsal v úvodu. To co cítí autoři knih a článků, kteří o vůních a chuti genitálií píší, nevím. Berte jejich názor jako jejich názor a jejich zkušenost. Nebo to co popisují může být souhrn toho po čem sní nebo to jen někde prachsprostě převzali.

Vůně a chutě výrazně ovlivňuje strava. Když sníte česnek nebo cibuli, ten druhý to pozná i když uplyne několik hodin. Tyto aromatické látky se z potravin dostanou do těla, potu i zplodin metabolizmu. Každý chutná tak, jak chutná. Otázka zdravého životního stylu je samozřejmě správná. Lidé kteří jí zdravě a omezují aromatické nebo masové pokrmy mají celkově pachy nebo chcete-li vůně těla jemnější. Jídlo vůně může upravit, ale zásadně je nezmění. Pokud máte pocit, že Vaše tělesné tekutiny nevoní přitažlivě, může být důvod, proč tomu tak je, někde úplně jinde.

Protože vím, že to trápí podstatně více žen než si umíte představit, navrhnu Vám omezit vše o čem se domníváte, že by mohlo být příčinou proč je vůně nebo chuť jiná, než byste chtěla. Pozor dejte především na léky, které stojí za značnou částí právě těchto problémů.

Osobně se však domnívám, že se bude jednat o problém související s produkcí tělesných sekretů Vašeho pohlaví. Ty by mohla ovlivnit nějaké skrytá, možná i dlouhodobá změna poševního prostředí nebo dlouhodobý, jinak neškodný zánět pochvy. Ať už to bude cokoli, bude nutné vyšetření u gynekologa, které takové změny potvrdí nebo vyvrátí.Vše ostatní jsou jen dohady a úvahy.

Je však také možné, že vůně a chuť, kterou vnímáte, je prostě Vaše přirozená chuť a vůně a ta je pro někoho přitažlivá a pro jiného méně. Doporučuji Vám začít tím, že požádáte svého gynekologa o jeho názor a o vyšetření. On Vám také nejlépe poradí co dělat dál. Nebudete první žena která se na něho s takovou prosbou obrátila.

"Přítel kvůli tomu se mnou nechce provozovat orální sex. Dá se s tím něco dělat? Dodržuji zdravý životní styl."

S tím souvisí problém s orálním sexem. Někteří muži některá vůně nebo chuť přímo přitahuje, jiné odpuzuje. Pokud Vaše sekrety, jak píšete, chutnají palčivě kysele, je to nejspíš jejich neopakovatelná vlastnost. Je otázkou co si pod tím kdo představuje. Možná by pomohlo těsně před orální stimulací vulvu omýt nebo otřít papírovým kapesníčkem. Nejvíc však bude záležet na postoji Vašeho přítele a na tom jaký má k orální stimulaci vůbec vztah. Co jeden považuje za nepřijatelné by jiného nesmírně přitahovalo. Samozřejmě tím nemyslím vyměnit muže za muže. Prostě si promluvte o tom co mu vadí a hlavně ve které době Vašeho cyklu. Věřím, že najdete řešení jak si vyhovět. Nemusí to být přece stejné jak TO dělají jiní. Jak můžete vědět, že to také nedělají jinak...

Přestože nemáte žádné zdravotní potíže a považuje se za naprosto zdravou, dovolím si Vás požádat o návštěvu Vašeho gynekologa a to, abyste mu zcela otevřeně řekla co Vás trápí. Nepochybuji o tom, že Vám sdělí v čem může být problém nebo Vám poradí jak, pro Vás nepříjemný stav, změnit. Postupujte podle jeho rad a o všem si promluvte s partnerem.

Děkuji za Váš dotaz.

S úctou
Administrátor webu www.milovani.cz

Štítky: 
St, 05/01/2022 - 17:08
 
 
Skrytá část penisu a její stimulace

Skrytá část penisu a její stimulace

Skrytá část penisu a její stimulace

Hlavní téma: "Mužský penis".
Volné pokračování článku "Pohlavní soustava muže".

Většina mužů i žen si ani moc neuvědomuje to, že více než jedna třetina penisu se nachází (skryta) uvnitř těla. Platí přitom, že čím více je muž obézní, tím větší část penisu je uložena pod tukovou vrstvou a penis opticky zmenšuje. Délka penisu a jeho erotický potenciál ale není jen o té viditelné části. Na mužském vzrušení se totiž nemusí podílet jen ta část penisu, která je "volně přístupná". Kořen, skrytá část penisu, je také citlivý na dotek, tlak a další stimulaci podobné té, která se provádí například při stimulaci prostaty.

Pro muže, jejichž ženy kombinovanou techniku stimulace penisu ovládají, je právě tato málo využívaná podpora vzrušení velmi příjemná a až nezvyklá. Postupná nebo současně prováděná kombinace stimulace penisu, jeho skryté části uložené v těle a prostaty, se nejspíš blíží úplné tantrické masáži lingamu. Pro muže má tato kombinovaná technika masáže penisu (kromě vzrušení), také význam psychologický. V mužích vyvolává nesmírně intenzivní pocity důvěry, intimity a sounáležitosti partnerů.

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

Štítky: 
Pá, 07/01/2022 - 20:14
 
Postoje mužů a žen k rozměrům penisu

Postoje mužů a žen k rozměrům penisu

Postoje mužů a žen k rozměrům penisu

Hlavní téma: "Mužský penis".
Volné pokračování článku "Pohlavní soustava muže".

Muži vždy považují velikost svého penisu za významný ukazatel jejich mužství, sexuálního a psychického zdraví. V jejich představách velký penis znamená větší sebevědomí, více aktivní společenský a sexuální život. Penis také hraje významnou roli při získávání žen a možnosti jejich uspokojení. Je to však opravdu tak důležitý faktor, který dělá muže mužem?

Je široce rozšířeným názorem, že délka penisu má přímou souvislost se sexuální výkonností muže nebo uspokojením partnerky během pohlavního styku, sexuologové a především ženy samotné však tento názor obvykle odmítají.

  • z většiny studií vyplývá, že pro ženy jsou podstatně důležitější jiné faktory (jako charakter partnera, péče o vzhled aj.) než rozměry jeho penisu
  • s rozměry penisu svého partnera je spokojeno 84 % žen, 14 % žen by si přálo, aby měl jejich partner větší penis a 2 % žen by si přálo, aby jejich partner měl penis menší
  • se svým penisem je spokojeno 55 % mužů; jiná studie uvádí, že se svým penisem v klidovém stavu je spokojeno 51 % mužů, v erigovaném stavu 83% mužů
  • 69 % mužů svůj úd hodnotí jako průměrně velký, 26 % jako podprůměrně velký, 5 % jako nadprůměrně velký
  • za důležitou považuje délku penisu 21 % žen a obvod penisu 33% žen
  • 90 % žen upřednostňuje před délkou penisu jeho šířku
  • pro sexuálně zkušenější ženy jsou rozměry penisu významnější než pro ženy sexuálně méně zkušené

Z fyziologického hlediska pravděpodobně velikost penisu pro vzrušení ženy zásadně významná není, neboť citlivá je především zevní část pochvy (vaginy) a zevnitř její první horní třetina oblasti bodu G, kam bez problémů pronikne i krátký penis. Krom toho se pochva (vagina) dokáže velikostně přizpůsobit rozměrům jakéhokoliv penisu. Preference větších penisů u některých žen má tedy spíše psychologické, nikoliv fyziologické důvody. Není však vyloučeno, že větší penis může ženu lépe stimulovat fyzicky. Pokud ženy kladně hodnotí velikost penisu, pak je to v souvislosti s jeho tloušťkou ale ne délkou! Možná je to tím, že muž s tlustým penisem více vyplní pochvu a citlivá místa v pochvě jsou více drážděna. Možná má potom žena větší šanci dosáhnout orgasmu. Je to možné, není to však jisté. Nejdříve by se celosvětově muselo prokázat, že ženy jejichž partner má tlustější penis vyvrcholí častěji a snadněji. Intenzivní stimulaci citlivých částí pochvy však znalý muž dokáže zajistit i s tenčím penisem volbou vhodné sexuální polohy. Velký penis možná dokáže proniknout hlouběji do pochvy a dopravit spermie přímo k děložnímu čípku. Ale opět je to spíš argument mužů s velkým penisem. V praxi je opět volba vhodné sexuální polohy stejnou zárukou zaplavení děložního čípku spermatem.

Sexuálními polohami se zabývají články 

Vhodnými polohami pro oplodnění ženy zabývá článek "Sexuální polohy pro nejsnadnější otěhotnění".

Kriterium velikosti penisu při seznámení a následně při navazování vztahů není tím základním, prč většina žen s mužem vztah začíná a rozvíjí... Ženy většinou nevyhledávají muže pro velikost jeho penisu, ale pro jiné jeho hodnoty!!!

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

Štítky: 
Pá, 07/01/2022 - 20:18
 
 
 
10
11
12
13
14
15
16
Shallowing - mělká stimulace poševního vchodu

Shallowing - mělká stimulace poševního vchodu

Shallowing - mělká stimulace poševního vchodu

Hlavní téma: "Pohlavní styk - soulož".
Volné pokračování článku "Techniky opakování penetrace v tantrickém sexu".

V článku  jsme se seznámili s řadou praktických rad pro spojení muže se ženou. Tyto techniky jsou popsány i v knize "Kniha Kámasútra", která je již po staletí považovaná za vynikající a nadčasovou učebnici sexu.

I v dnešní době je doporučována řada technik, které mají podpořit vzrušení ženy při milování, laskání i masturbaci. Jednou z těch dnešních technik, které doporučují párům dnešní sexuologové i dnešní učitelé tantry je technika, které se dnes říká "shallowing". Přitom se nejedná o nic jiného než o taoistické doporučení pro muže vstupujícího do ženy. Pro připomenutí si dovolím citovat z článku "Techniky opakování penetrace v tantrickém sexu".

"Při vstupu penisu do poševního vchodu penis zasouvejte velmi pomalu. V poloze, kdy je muž nad ženou "tváří v tvář" penis tlačte směrem dolů do spodní části pochvy. Kořen penisu pak bude třít o klitoris a jeho okolí. Také stimulace citlivého poševního vchodu bude při penetraci mimořádně intenzivní. Teprve, až bude penis v maximální hloubce, několikrát zopakujte pohyby dopředu a dozadu a pomalu penis z pochvy vytáhněte, až zcela opustí poševní vchod. Techniku několikrát zopakujte. Důležité je, aby celá technika začínala vkládáním penisu mezi stydké pysky a pronikáním do poševního vchodu a končila jeho opuštěním."

V dnešní době je tato technika doporučena nejen při souloži, ale také při masáži vulvy nebo při masturbaci. Při souloži je doporučeno ji provést tak, jak je popsána v taoistických návodech a popisech spojení muže se ženou.

Při masturbaci nebo prostém intimním laskání vulvy prsty je doporučeno kombinovat stimulaci klitorisu stimulací poševního vchodu prsty nebo sexuální pomůckou. Jedná se o doplňkovou penetrační stimulaci provedenou mezi stydkými pysky nebo mělce přímo uvnitř vchodu do pochvy, tedy v poševním vchodu.

Při milostné předehře takovou stimulaci může provádět partner pomocí prstů nebo i velmi mělkým zasunutím penisu. Nejde ještě o soulož ale o navození pocitů plnosti poševního vchodu, který většina žen reaguje nárůstem vzrušení. Zasunutí prstů nebo erotické pomůcky nemusí být nijak hluboké. Doporučuje se maximálně do první třetiny hloubky pochvy. Právě tehdy dochází k dráždění oblasti bodu G, kde je v pochvě nejvíce nervových zakončení. Podobný pozitivní vliv na vzrušení ženy má také stimulace stydkých pysků a rozevírání vstupu poševního vchodu které stimulaci vnitřní části pochvy předchází. To vše dohromady pak, především v období milostné přípravy, ženu vzruší více než jiné techniky penetrace nebo dráždění pohlaví.

Při masturbaci pak shallowing, tedy mělká penetrace, doplňuje a umocňuje pocity ze stimulace klitorisu a žena pak snadněji dosáhne vyvrcholení.

 

Další články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

Po, 10/01/2022 - 23:47
 
 
Chci se setkat se seriózním mužem!

Chci se setkat se seriózním mužem!

DOTAZ: "Chci se setkat se seriózním mužem!"

POZNÁMKA:
Zpráva zaslána pomocí kontaktního formuláře na adrese http://milovani.cz/contact.
Poradna sexuologa 2022

Zdravím všechny lidi! Vím, moje zpráva může být příliš konkrétní, ale moje sestra si tu našla hezkého muže a vzali se, tak co já?! :) Je mi 23 let, Elena, z Rumunska, umím také anglicky a rusky. Mám specifickou nemoc, jménem nymfomanie. Kdo ví, co to je, pochopí mě (lepší je to říct hned). Ach ano, vařím velmi chutně! a miluji nejen vaření ;) Jsem skutečná dívka, ne prostitutka a hledám vážný a žhavý vztah... Každopádně můj profil najdete zde: odkaz jsem odstranil protože stránka je se zdrojem PC viru!!!


ODPOVĚĎ na dotaz "Chci se setkat se seriózním mužem!"

Dobrý den. Zveřejnil jsem tento "dotaz" i přesto, že se o žádný dotaz nejedná. Takovéto zprávy, pokud jejich cílem není navést Vás na stránku s viry,  patří do portálů seznamek, možná do erotických seznamek. Jen upozorňuji na to, že připojený odkaz na její stránku byl a je odpočátku nefunkční. V tomto případě dávejte velký pozor na stránky se SW virem, který se může nainstalovat do Vašeho prohlížeče a do PC!!!

Tak aby bylo jasno všem dalším "vdavekchtivým" ženám nebo "sexuchtivým" mužům - takovéto dotazy posílejte na seznamky. Tento portál nešíří viry a má jiné cíle, než seznamovat muže s nymfomankami které si myslí, že umí vařit...

S pozdravem
Správce webu www.milovani.cz

Štítky: 
St, 12/01/2022 - 14:59
 
Odmítání orálního sexu pro pocity studu

Odmítání orálního sexu pro pocity studu

Odmítání orálního sexu pro pocity studu

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Přesto, že orální sex je dnes považovaný za normální součást milování, jsou lidé, kteří se v těchto situacích cítí nesví, stydí se, je jim trapné se dotýkat ústy partnera nebo partnerky a nebo orální sex přijímat. Možná i prožijí okamžiky vzrušení, ale v konečném výsledku orální sex považují za něco, co nechtějí. Většinou ani partnerovi nedovolí podobnou aktivitu začínat.

Pokud žena nebo i muž se studem bojuje a snaží se ho překonat za cenu svého sebezapření, není to nejlepší cesta ani pro jednoho z partnerů. Tito lidé, pokud mohou volit, pak raději zvolí jinou aktivitu, která možná nebude tak vzrušující, ale nebude z jejich pohledu tak trapná nebo dokonce ponižující. Mnozí se při orálním sexu cítí trapně, stydí se a v konečném výsledku sex prožívají méně uspokojivé než u jiných typů sexuální aktivity. Pocity studu a obavy někteří prožívají velmi intenzivně a nic na tom nemění ani to, že přitom jejich vzrušení dosáhne takové úrovně, že při orálním sexu mohou prožít orgasmus.

Stud je blok a je možné ho překonat především otevřeným partnerským rozhovorem, vysvětlením toho co prožíváte, co vás brzdí nebo co blokuje vaše vzrušení. Sdílení pocitů při technikách orálního sexu může vést k postupnému uvolnění tohoto napětí a odstraňování nebo snižování pocitů které stud přináší.

Pocity studu se dají při milostné předehře překonat pozvolným a trpělivým používáním jiných praktik, do kterých se pomaličku přidávají doteky ústy na intimních partiích. Když se nespěchá, tak to většinou ani netrvá tak dlouho a problém se studem a obavami se vyřeší sám.

Mnohdy se přijímající partneři obávají, že orální stimulace pohlaví přejde ve stimulaci hráze a dotekům v oblasti konečníku. Pokud takovou obavu vyslovíte, pak je potřeba se takovým aktivitám vyhýbat a to i přesto, že je snadné k nim přejít nebo je kombinovat s jinými doteky, například prsty.

Stud se dá překonat jedině tak, že si získáte vzájemnou důvěru a s novými pocity, které orální stimulace pohlaví přináší, se bude seznamovat postupně, nenásilnou formou.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

St, 12/01/2022 - 18:00
 
Odmítání orálního sexu pro jiné preference sexu

Odmítání orálního sexu pro jiné preference sexu

Odmítání orálního sexu pro jiné preference sexu

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Zábrany při sexu".

Pokud partnerka nebo partner orální sex nechce přijímat nebo poskytovat, nesnažte se tento stav změnit za každou cenu. Je přece celá řada dalších sexuálních technik a praktik, se kterými se dá experimentovat a plnohodnotně naplnit společný sexuální život.

Odmítání orálního sexu z důvodu preference jiných forem nebo technik sexu se týká jak mužů, tak také žen. Vztahuje se to na situace kdy je muž nebo žena v roli přijímajícího nebo poskytujícího partnera. Muži od podstaty v orální stimulaci ženy vidí spíše techniku milostné předehry, pro většinu žen je to však nejsnadnější cesta k dosažení vyvrcholení. Co se felace týká, většina mužů ji považuje za něco, co si každý "správný muž" prostě zaslouží...

Mnoho žen, které orální sex muži poskytnou, však raději upřednostňují jiné formy sexuálních praktik, jako jsou vaginální penetrace, masturbace nebo dokonce i anální sex. Všechny jiné praktiky, jen ne orální sex muži, tedy felaci! Vstřícnost ke všem jiným formám sexu , je ne orální stimulaci, může mít celou řadu příčin, které jsou uvedeny v článku "Zábrany při sexu" nebo článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Ještě se zastavím u jedné možnosti, která může být pro muže málo pochopitelná nebo o ní vůbec nemusí vědět. Je to situace, kdy orální sex, tedy cunnilingus žena nechce dlouhodobě, možná už od začátku vztahu, přijímat. Přitom jiným podobám sexu se v zásadě nevyhýbá. Jedno z možných vysvětlení je pro mnohé těžko přijatelné a to, že žena je bisexuální nebo lesbicky založená. Svého muže chápe a je ochotná mu vyjít vyjít vstříc v naplnění jeho sexuálních potřeb. Sex ano, ale ne něco pro ni tak intimního jako je orální stimulace pohlaví. Mnohé z těchto žen nejsou nakloněny ani felaci a rozhodně ji nevyhledávají, i když ji muži občas, opravdu jen občas, poskytnou. Často je tento stav spojen s rychlým přechodem od milostné předehry k souloži, nejčastěji v takové odvrácené poloze, kdy žena může více uplatnit svou představivost a tu doplnit pocity ze soulože.

Mnohdy se jedná o vztah, kdy žena z nejrůznějšího důvodu nemůže nebo nechce veřejně přiznat svou preferenci. Pro ženu, která sex s mužem nepokládá za prioritní, je v této poloze podstatně snadnější předstírat vzrušení a nakonec i vyvrcholení. Muž přitom vůbec nemusí tušit, že žena touží po zcela jiném druhu sexu a věnuje se především svému vzrušení. Ideální je pro takovéto případy poloha "Z boku" - poloha "Lžičky", kdy muž je zezadu, nejčastěji zboku. Žena se při souloži může věnovat svým představám a přitom si může rukou stimulovat klitoris. A jak s tím souvisí nechuť přijímat orální stimulaci, tedy cunnilingus? Vysvětlení je snadné - je to technika kterou si žena spojuje se svou preferovanou nebo skutečnou orientací, kdy by si stimulaci pohlaví ústy chtěla zachovat v představách nebo reálu s milováním se ženou. Takovouto touhu může kultivovat třeba jen ve svých představách a nemusí ji skutečně nikdy realizovat. Orální stimulaci svého pohlaví si však chce ponechat jako něco, kam muž nesmí... Někdy je lepší se neptat a nepátrat. Prostě to brát tak, jak to je...

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

St, 12/01/2022 - 18:13
 
Odmítání orálního sexu pro pocity méněcennosti

Odmítání orálního sexu pro pocity méněcennosti

Odmítání orálního sexu pro pocity méněcennosti

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Orálnímu sexu se vyhýbají také ženy, které si příliš nevěří nebo mají strach ze selhání. Důvodů proč tomu tak je více.

  • Obava, že svého partnera nedokážou plně uspokojit.
  • Nejsou si jisté svou technikou a mnohdy ani neví, co mají dělat.
  • Trápí je pocit nedokonalosti jejich pohlaví.
  • Obava z úniku moči.
  • Obava z ženské ejakulace při orgasmu.
  • Obava z nedostatečné čistoty pohlaví.
  • Obava z tělesných pachů.
  • Obava z nedosažení vyvrcholení.
  • a další

U lidí, kteří se sexem začínají a nemají tedy příliš mnoho zkušeností, se dá předpokládat, že i orální sex je pro ně doposud neznámou nebo málo známou zkušeností. Věřím, že není divné, že si s ním při přijímáním nebo poskytování neví rady. Pokud se vše spojí s komplexy, obavami, strachem a zábranami při sexu..., může to být pro někoho takové trauma, že se raději sexuálním aktivitám, které by mohly být zakončeny orálním sexem začne vyhýbat. Strach pramení z toho, že s orálním sexem nebo i jinou sexuální aktivitou, nemají zkušenosti, případně se obávají že ji nezvládnou. Nechtějí se dostat do situace, kdy budou odmítnuti, případně považováni za úchylného.

Mnoho žen má problémy s dosažením vyvrcholení. Většinou ne pokaždé, ale někdy ať dělají, co dělají, orgasmu nedosáhnou. Na vině může být často velká únava, stres nebo problémy zdravotní, pracovní i rodinné. Určitě každý někdy zažil stav, kdy máte pocit, že usínáte ve stoje nebo uprostřed věty. Pokud to neznáte, pak vězte, že takové stavy jsou při opravdovém pracovním přetížení nebo nedostatku spánků běžné.

Velmi často takovou únavu zažívají kojící matky pečující o malé děti 24 hodin denně. Některé mají pocit, že jejich postava těhotenstvím a porodem utrpěla, další jsou tak fixované na novou mateřskou roli, že mají představu, že když vyhoví muž, bude to na úkor dítěte. Také změny nálad a celková změna priorit v životě jejich pozornost odvádí jiným směrem, než je zrovna sex. Potom se není čemu divit, že pokud mají při nepřetržité péči o dítě ještě absolvovat sex, nebo orální sex, mohou se tomu bránit "zuby nehty". Ženy pak většinou "bolí hlava". Přitom by stačilo si otevřeně promluvit a vysvětlit si, že zítra je také den...

Poznámka pro lepší pochopení:
Muži by v takové situaci měli výhodu - kvůli absenci erekce nebo slabé erekci by se tak nějak moc nesnažili a raději by volili ústup.

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Čt, 13/01/2022 - 18:04
 
Odmítání orálního sexu pro malý zájem

Odmítání orálního sexu pro malý zájem

Odmítání orálního sexu pro malý zájem

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Jednou z možných příčin odmítání orálního sexu může být situace, kdy muž nebo žena o takovouto formu sexu prostě nemají zájem. Ne, že by je orální stimulace nějak odrazovala, ale může se stát, že je tato technika prostě neoslovuje. Pokusme se trochu zamyslet nad tím, proč k takové situaci může dojít. Rozhodně nepředpokládejme, že hlavním důvodem musí být to, že by se jim tato technika nelíbila.

Velmi často se jedná o to, že orální stimulaci poskytující partner nebo partnerka prostě nezvládá nebo neumí...

Pokud orální stimulaci partner nebo partnerka provádí vlažně, bez zájmu, někdy možná i s odporem nebo z donucení, je to vždy poznat na výsledku. Ten, kdo ji poskytuje se stává přirozeně aktivním a ten, kdo ji přijímá, pasivním účastníkem sexu. Pokud je "výkon" nejistý a technika nezvládnutá, pak se není čemu divit, že řada mužů nedokáže svou ženu uspokojit a dovést o vyvrcholení. Opačně to samozřejmě platí stejně...

Běžným zvykem milenců bývá, že se s milostnou předehrou moc nezdržují a brzy přejdou k souloži. To na začátku vztahu nemusí být tak velký problém, ale čím déle jsou partneři spolu, tím více  se dlouhá a nápaditá milostná předehra stává potřebnější. Krátká a zanedbaná milostná předehra ženě nemusí stačit k dosažení vysokého vzrušení a přechod k souloži už to většinou nedožene. Výsledkem je to, že muž velmi brzy ejakuluje a žena pak při souloži už orgasmu nedosáhne.

Velkým nešvarem pak bývá, že muž, který svého vyvrcholení už dosáhl, nemá o orální sex kterým by ženu uspokojil, zájem a tak ji raději nechá tak jak je - neuspokojenou. Nějakou dobu to možná bude žena tolerovat, nějakou dobu si orgasmus navodí sama masturbací po sexu, ale za nějaký čas většinou začne přemýšlet o tom, zda se to nedá řešit jinak, jinde. Myšlenka na nevěru bude s každým dalším projevem sobeckého nezájmu muže silnější a palčivější... nebo odmítání orálního sexu zřetelnější...

Jsou ale také muži kteří orální sex prostě moc nemusí a to se pak samozřejmě projeví i na jejich snaze touto cestou ženu uspokojit. On ten nezájem nemusí souviset pouze s nízkou přitažlivostí orální stimulace pohlaví, ale také s tím, že vlastně ani moc neví, jak to provést. Pokud muž orální sex opravdu neumí, nemá moc velkou šanci ženu k orgasmu dovést. Všechny ženy nejsou stejné a tak je jasné, že ani orální stimulace všechny ženy nevzruší stejně. Pokud muž nezná nebo ani se ani nezajímá o základní techniky orální stimulace ženy a techniky přímé a nepřímé stimulace klitorisu, vzruší ženu jen obtížně a většinou až za dlouhou dobu. Málokterý muž se totiž zamyslí nad tím, zda vůbec ví, co žena při Cunnilingu - uspokojování ženy ústy potřebuje. Většina mužů je totiž přesvědčena, že jsou nejlepší... Pokud žena orgasmus prožije, pak mnohé mají pocit, že to byla fuška nejen pro muže, ale také pro ni. Takovému orgasmu se pak lidově říká "vydřený orgasmus"...

Přitom mnohdy by stačilo kdyby žena muži vysvětlila, že pro ni při orální stimulaci jsou zásadní malé stydké pysky, poševní vchod, klitoris a pro manuální stimulaci horní stěna pochvy. A že když bude muž po důkladné milostné předehře nakonec stimulovat ústy a jazykem klitoris, že je velká šance, že se TO podaří. Důležité je vysvětlit, že nejvíc vzrušujících pocitů ženě přináší především stimulace klitorisu. Málo mužů vůbec ví, že v něm je okolo 8000 nervových zakončení, tedy zhruba dvakrát více než v penisu.

Když žena svého muže naučí jak TO má dělat, většina mužů nakonec v orálním sexu najde zalíbení... Především budou vnitřně hrdí na to, že se TO podařilo... Prostě když TO neumí, musí ho TO žena naučit... Více naleznete v článku "Jak žena naučí muže dotýkat se jejího klitorisu".

Ještě se zastavím u mužů a u felace, tedy uspokojování muže ústy. I tato technika má svá pravidla a o nich pojednává například článek "Felace - techniky orálního sexu pro muže". V mládí to většina mužů zvládne raz-dva. S přibývajícím věkem a postupným snižováním libida muž potřebuje mnohem víc stimulace a navíc cílené stimulace. Muži s problémy s erekcí pak mnohdy na orální stimulaci penisu reagují jinak, mnohdy i ztrátou erekce. Proto se řada mužů felaci nakonec raději vyhýbá nebo se jíž až obávají. Není to proto, že by je to už nebavilo, ale silným důvodem bývá ztráta sebevědomí a obava ze selhání. Je dobré to vědět, protože mnoho žen si myslí, že už to není pro muže tak přitažlivé nebo že dokonce už muže nevzrušují. Pravým důvodem přitom může být právě ztráta libida nebo zhoršující se sexuální dysfunkce.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Čt, 13/01/2022 - 18:18
 
Odmítání orálního sexu z důvodu výchovy

Odmítání orálního sexu z důvodu výchovy

Odmítání orálního sexu z důvodu výchovy

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Výchova dětí je jedním ze základních povinností rodičů a rodiny. Ne všechny děti však toto štěstí mají, některé děti žijí v neúplných rodinách, další v pěstounské péči nebo v dětském domově. Jsou však i děti, které žijí v rodinách, kde se "tatínkové" nebo i "maminky" střídají podle toho kdo je má zrovna v péči nebo podle toho, kdo s nimi zrovna žije v domácnosti. Přístup k výchově dětí tak rozhodně není u všech dětí stejný.

Je zřejmé, že pohled na sex a sexualitu do značné míry ovlivňuje výchova každého jedince. Základním předpokladem ovšem je, že vůbec nějaká taková výchova proběhne. Naprosto nevhodná je samozřejmě informace, že sex je jen pro plození dětí a že ho žena musí podstoupit proto, aby měla dítě. Podobně je tomu s informací, že masturbace je nesprávná, pohlavní orgány nečisté, že dotýkat se přirození je hříšné a myšlenky na tělo odvádí od správného života ... Takovouto výchovu velmi brzy nahradí "výchova ulice" a sledování pornografie. To přece rozumní rodiče snad nechtějí, ale přesto to někteří neřeší nebo je jim to jedno.

Představa, že se vše děti dozví ve škole je v mnoha případech naivní. Vždyť učitelky i učitelé jsou také rodiči a ctít od nich, aby poučili o všem, tedy i o orálním sexu třídu plnou dětí je opravdu mimo realitu. Už jen proto, že určitě by se v takové třídě našlo dítě, které "za tepla" bude informovat své rodič o tom, že paní učitelka je nějaká divná... Že taková pobouření matka nebo otec dokáží takovou výuku převrátit v poškozování výchovy dětí, si asi dokáže většina lidí snadno představit. Takový učitel by klidně nakonec mohl svoji práci ukončit s nálepkou uchyla.

Probudí Pepíček pozdě večer a jde na WC.
Jak tak prochází kolem ložnice rodičů, přes pootevřené dveře vidí maminku jak orálně uspokojuje tatínka .
Pepíček je z toho celý v šoku a vůbec to nechápe. Při návratu do pokojíčku si říká "a mě nadávají za to, že si cucám palec".

Těch omylů a nepravd může být mnoho. Většinou se sexuální výchova ani netýkají přímo orálního sexu, neboť zrovna orální sex není nejoblíbenějším tématem rozhovorů rodičů s dětmi. Jenže pro vytvoření negativního přístupu mladého člověka k lidské sexualitě, ale hlavně k jeho vlastnímu tělu někdy stačí poměrně málo. Zvláště když navíc mají ve svých rodičích silný negativní příklad. Nejde o to, že by své rodiče viděli při sexuální aktivitě, ale naprosto bezvýhradně převezmou jejich názor na to, co je a co už není v sexu správné. Potom se není možné podivovat tomu, že takováto dívka nebo chlapec si neumí představit, že by se jejich přirození mohl někdo dotýkat a už vůbec ne ústy. Vytvoří si názor, že pohlaví je nečisté a tento názor hluboko uloží do svého podvědomí. A představa, že by orálně uspokojovali partnera nebo partnerku, jim může připadat naprosto odporná.

Muži pak odmítají přiblížit se k ženskému pohlaví něčím jiným než penisem nebo maximálně tak ještě ještě prsty. Muži pak cunnilingus odmítají poskytovat a ženy přijímat. Podobně je to i s felací. Pokud ji však žena dělá s odporem, nebo muž s obavami přijímá, nemůže to ani jednomu z nich přinášet radost ani vzrušení.

Při nesprávných představách, komplexech a mindrácích pak změnit pohled na pohlavní orgány nebo sexuální techniky může být obtížné a mnohdy skoro neřešitelné. Pokud se sejdou partneři, kdy jeden chce a druhý ne, často se pak orální sex stává partnerským problémem.

Pokud je partner nebo partnerka k orálnímu sexu dotlačen, většinou se tváří, že nu to nic neříká, že ho to absolutně nezajímá, že to neumí a umět ani nechce... Proto má rozumná výchova a to včetně sexuálního poučení dětí, přímo zásadní význam pro budoucí pohled na sexuální chování každého z nás. Nemusí se přitom jednat o poučení, co je to orální sex a jak na něj.

Často by úplně stačilo dětem nevnucovat představy, že sex je nutné zlo a že sexuální aktivity jsou hříšné nebo nevhodné. Zbytek se mladí lidé bez vnucených zábran naučí sami.

 

Pro zasmání

Sedí tři důchodci na lavičce proti živnostenskému úřadu. Jdou kolem tři děvčata a jeden se ptá: „Kam jdete, holky?”
„Pro živnostenský list přece.”
Po hodině se vrací pouze dvě.
„Kde jste nechali tu třetí?” ptá se důchodce.
„Udusila se při ústních zkouškách.”

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Čt, 13/01/2022 - 18:40
 
Odmítání orálního sexu pro negativní zkušenosti

Odmítání orálního sexu pro negativní zkušenosti

Odmítání orálního sexu pro negativní zkušenosti

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Důvodů, proč muži i ženy v některém období svého intimního života odmítají orální sex je více.

  • V tom lepším případě může být problém s odmítáním orálního sexu přenesen z jiného, předcházejícího vztahu, ve kterém se o orální sex partneři pokusili, ale nedopadlo to dobře.
  • Stejně tak se však, za jiné situace, může jednat o zkušenosti z náhodného sexu nebo dokonce nedobrovolného sexu.
  • Psychologové však ví, že někdy může být negativní zkušeností i situace, kdy se, například dítě s orálním sexem seznámí náhodou, například jako nenadálý svědek sexu rodičů nebo v podstatě kohokoli.
  • Podobný odpor k sexu, případně orálnímu sexu však může být i důsledkem sledování pornografie, která mnohdy sexuální aktivity lidí nepředstavuje zrovna romanticky.

Přestože se může zdát, že náhodné pozorování sexu, případně orálního sexu, se časem ze vzpomínek vytratí, nemusí to být pokaždé pravda. Samozřejmě hodně záleží na okolnostech a na tom, jak taková aktivita probíhá a kdo se jí účastní. Především rodiče by si měli být vědomi toho, že jejich fyzické intimní kontakty by děti vidět neměli. Jednak jsou tyto sexuální aktivity jejich osobním a intimním projevem jejich soužití, ale také to není nic, co by dítě bez vysvětlení dokázalo pochopit a přijmout. Podobně je tomu se sledováním pornografie, která toho o běžném sexu lidí, kteří se milují mnoho nenapoví. Některé sexuální aktivity v pornu by dokonce mohly vyděsit i lidi, kteří už o sexu něco ví. Proto je obezřetnost při používání PC, CD a DVD rozhodně nezbytná a dítě by před ní mělo být chráněno rozhodně alespoň do puberty a poučení od rodičů o tom, co to sex je. Děti jsou zvídavé a mnozí rodiče neopatrní nebo až lhostejní. Nepředpokládejte, že zrovna Vaše díte by se nešlo podívat ke kamarádovi nebo kamarádce na supe film nebo na pornografické stránky. Právě negativní zkušenost z dětství stojí za spoustou problémů, komplexů, traumat a obav, které dítě mohou poznamenat na celý život.

K získání negativní zkušenosti z orálního sexu může samozřejmě přispět jeho praktické vyzkoušení. Úplně může stačit jedna jediná nepříjemná zkušenost a na dlouhou dobu "je vystaráno". Nemusí to být zrovna ten fakt, že vás orální sex zrovna nenadchne. Stačit může i nevhodná poznámka nebo narážka a pochybnost vás postaví do obranné pozice ve které se orálnímu sexu začnete preventivně vyhýbat.

Vyžadování orálního sexu nebo jeho negativní prožívání by nakonec mohlo být počátkem rozpadu partnerského vztahu.

Špatné zkušenosti z minulosti si pak muž nebo žena mohou přenést do nového vztahu. Mohou se stát silným zdrojem obav a bloků, které mohou sexuální život nového páru narušit nebo až zničit. Přitom orální sex v minulém vztahu v tom mohl být zcela nevinně. Pravé příčiny partnerských problémů možná byly jinde, jen se vyhrotily po pokusu nebo po realizaci orálního sexu. Nešetrná poznámka nebo schválně pronesená urážka byly traumatem, které život negativně poznamenalo na dlouhou dobu. Pochybnosti o vlastních schopnostech, znalostech, zkušenostech nebo správně zvolené technice pak brání všem další pokusům o orální sex. Zásadně odmítavý postoj pak může podvědomě odradit partnera před jeho snahou o tomto tématu vůbec začít mluvit.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

Pá, 14/01/2022 - 18:08
 
Odmítání orálního sexu z psychických zábran

Odmítání orálního sexu z psychických zábran

Odmítání orálního sexu z psychických zábran

Hlavní téma: "Orální sex".
Volné pokračování článku "Některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex".

Už v několika článcích jsme řešili, že některé ženy, ale i muži nemusí chtít orální sex. Většinou je tento tav souběhem několika důvodů a lidé jen obtížně popisují proč je jejich vztah k orálnímu sexu vlažný až negativní. Mnohdy je na vině nevhodná forma vyžadování nebo požadování orálního sexu, jindy to mohou být důvody nízkého sebevědomí či neznalosti jeho technik. Velmi často se jedná o těžko vyjádřitelnou obavu nebo až strach z něčeho nového nebo nepoznaného. Tyto obavy, pokud se je nesnažíte překonat co nejdříve, mohou přerůst až do odporu k jeho praktikování. Často je tento negativní přístup výsledkem těžko zařaditelných psychických bloků a stresů a narůstajících obranných reakcí organismu.

Pro ty, kteří s orálním sexem problémy nemají, je pak jednání takového člověka a odmítání orálního sexu přímo nepochopitelné. Věří, že to přece nemůže být problém, že stačí když se ten druhý bude trochu snažit. Problémem ale je, že ne vždy se tento stav dá překonat bez pomoci zvenčí. Tím myslím pomoc odborníka, sexuologa, psychologa nebo dobrého kamaráda nebo kamarádky. Ale přiznejme si, kdo z nás by se chtěl o něčem tak intimním bavit s dalšími lidmi... Ani taková "pomoc" však nemusí být korunována úspěchem a v takovém případě nezbývá nic jiného, než se smířit s tím, že orální sex bude "nedostupný".

Musíme si však uvědomit i to, že důvody "proč ne" mohou být natolik závažné, že se odmítání orálního sexu dá pochopit a přijmout. Proto je opravdu potřeba si o všem otevřeně promluvit a hledat společné řešení.

Orální sex není v intimním vztahu tím největším problémem a proto by ani neměl být důvodem pro ukončení vztahu. Kvalitní a plnohodnotný sexuální život každého páru má noho podob a orální sex je pouze jednou z mnoha jeho variant.

Pokud si vzájemně řeknete o co vám pro orálním sexu jde, možná zjistíte, že se jedná o nejčastější psychickou zábranu spočívající v obavě o dokonalost vlastního těla. To, co jeden vůbec nevnímá, může být pro toho druhého problém, který nedokáže překonat. Společně to však dokážete překonat tak, že o tomto, nebo jakémkoli jiném problému, budete spolu otevřeně mluvit.

Rozhovor ve vzájemné důvěře je silnou očistnou psychoterapii, kterou si partneři mohou vzájemně poskytnout a která z nich sejme břímě obrovského strachu a komplexu. Výsledkem nakonec může být i dohoda, že orální sex prostě do odvolání praktikovat nebudou. V milujícím se páru je i takovéto řešení pochopitelné a dá se bez problémů akceptovat.

Ještě jedna praktická rada, která se orálního sexu týká. Pohled na intimní soužití se v průběhu času mění. Jinak se na některé sexuální praktiky dívají lidé, kteří se sexem začínají, jinak lidé po nějakém čase společného soužití. Dokonce bych řekl, že některé sexuální praktiky na úvod sexuálního života nepatří a jejich zařazení do běžného sexu potřebuje čas, možná někdy i dlouhý čas. Vše je otázkou důvěry a ta se nedá získat ani s věkem nebo dohodami. Určitě se dá pomalu rozšiřovat to, co je možné, ale určitě se to nedá stanovit tím, jak dlouho už spolu žijete. To, jak dlouho spolu žijete však může být důvodem, pro který se vaše vzájemná důvěra dostane na takovou úroveň, že si bez obav můžete dovolit i něco nového, co před nějakou dobou "vůbec nepřicházelo do úvahy". Vztah tedy není pouze o vzájemné důvěře, ale také o trpělivosti a respektování toho druhého.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)(O)

So, 15/01/2022 - 17:43
 
 
17
18
19
20
21
22
23
 
 
Co už je a co ještě není nevěra

Co už je a co ještě není nevěra

Co už je a co ještě není nevěra

Hlavní téma: "Nevěra".
Volné pokračování článku "Sexuální chování a vztahy".

Odpověď na otázku "Co už je a co ještě není nevěra" je složitá.

Obecně se tvrdí, že nevěru partnera by většina lidí za žádných okolností nedokázala odpustit. To je samozřejmě jen fráze, která vychází především z toho, že "mne se to přece netýká"... Když se ale pojem nevěra rozloží do mnoha forem kontaktu mezi lidmi, ne všichni budou mít stejný názor na to, co nevěra ještě není a co už je. Tyto názory se pak mnohem více zpřesní pokud zjistíte, že nevěra není obecný pojem, ale že se týká Vás a partnera nebo partnerky. Je to dáno také tím, že každý člověk má hranice tolerance jinde a teprve až při srážce s realitou si je naplno upřesní. Zatímco pro někoho to může být utajený polibek nebo letmé "podezřelé" držení za ruce, pro jiného to nemusí být ani orální sex nebo masturbace s někým jiným.

Jaká je ale vlastně definice nevěry?

V manželství a v partnerských vztazích dochází k situacím, kdy jeden z partnerů podlehne emoční nebo i fyzické nevěře. Někdy je to, co se stane tak jednoznačné, že není nutné přemýšlet o tom, zda to nevěra je nebo není. V situaci, kdy dojde k fyzickému spojení muže a ženy nebo k sexuálním aktivitám, které jsou považovány za intimní partnerskou erotiku, pak nejspíš ani laik nebude pochyboval o tom, že se o nevěru jedná. Jsou však lidé, pro které některé sexuální aktivity ještě nepředstavují vztahový problém a za nevěru je odmítají považovat. Na opačném pólu tolerance jsou pak lidé, pro které i relativně "nevinné" projevy přízně budí až hysterické emoce.

Hranice nevěry tak přímo souvisí se žebříčkem morálních hodnot každého člověka a přitom nezáleží na tom, zda se jedná o muže nebo ženu, případně homosexuály nebo lesby. Problémem společnosti začíná být, že takový žebříček hodnot musí vzniknout na základě výchovy v rodině, škole, společnosti..

Hranice žebříčku hodnot se dá vnímat i jako určitý konflikt s pojmem, který se z našeho slovníku pomalu, ale jistě vytrácí. Tím pojmem je "svědomí". To je ten nejjednodušší indikátor toho, zda se chováme tak, jak bychom se podle vlastního žebříčku hodnot chovat měli.

Za ukazatel hranice toho, co je a co už není správné se dá považovat pojem, která si v dnešní době někteří ani moc nepřipouštějí a to je "svědomí". Tehdy lidé, kteří "svědomí" mají, vnitřně vnímají, že jejich jednání nebylo správné a že tomu druhému ublížili. Vnímají to především tehdy, když ví, že o to ten druhý neví, nebo často předpokládají, že o tom neví... Když víte, že to, co z pohledu partnerských vztahů děláte jinde a děláte to bez souhlasu a vědomí partnera nebo partnerky, pak takové jednání nemůžete a často ani nedokážete obhájit ani sami před sebou.

Ženy jsou v tom, co si partner může a nemůže dovolit k jiné osobě mnohem méně tolerantní. Muži jsou tolerantnější, hlavně tehdy, když se to netýká jejich partnerky...

Jak moc jste tolerantní Vy si můžete dokázat zodpovězením otázky "jak moc by vám vadilo kdyby ten druhý":

  • myslel na někoho jiného
  • obdaroval někoho jiného například malým dárkem nebo květinou
  • tajně si telefonoval nebo psal maily
  • šel tajně na večeři nebo na kulturní akci
  • držel se za ruce s někým jiným
  • líbal se s někým jiným
  • mazlil se s někým jiným
  • měl na rameni hlavu někoho jiného
  • ....
  • měl pohlavní styk s někým jiným
  • měl orální styk s někým jiným
  • měl  anální sex s někým jiným
  • kontaktoval prostitutku nebo prostituta
  • měl sex "po telefonu" nebo přes "video" kanály
  • ...

Zcela jednoznačně je za nevěru možné považovat situace při které dojde k fyzickému spojení při sexu nebo k prožití sexuálních aktivit, které se vztahují k manželství nebo partnerskému vztahu. Takovéto jednání "definici" nevěry jednoznačně naplní. Ty ostatní situace pak mohou být předmětem diskuze...

Přiznat nevěru nebo ne?

To je pak otázka kterou není vůbec snadné si zodpovědět. Svědomí není rozumné podceňovat protože postupem doby vede často k "vnitřním výčitkami", které mohou dokonale změnit běžné, každodenní chování, seberou sebejistotu. Svědomí pak tyto lidi dostane až do rozpoložení, kdy se domnívají, že jedinou cestou jak se výčitek zbavit, je se k nevěře nebo tomu, co dělali přiznat.

Někdy se tomu říká, že vlastně nevěru na sebe "práskli" sami. Doufají, že to, že ve slabé chvilce "pod tíhou výčitek svědomí" nevěru sami přiznají, jim uleví. Výčitky svědomí nevěrníka v okamžiku, když si myslí, "že by TO partner nebo partnerka měli vědět", "donutí" k dobrovolné zpovědi. Už za okamžik sice pozná, že udělal chybu, ale vrátit to již nejde ...

Takovýmto důvodem "přiznání pod tíhou svědomí" není mnohdy ani tak to, že svého činu tak moc litují, ale pravým důvodem může být, že doufají, že přiznání jim uleví do vnitřních výčitek a nepříjemného pocitu selhání, který jejich výčitky provází.

Pokračování tématu najdete v článku "Nevěra se většinou prozradí sama".

 

Na zamyšlení

"Moje svědomí je čisté,
protože jsem ho ještě nikdy v životě nepoužil..."

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

St, 19/01/2022 - 17:07
 
 
 
 
 
24
25
26
27
28
29
30
Sexuální touha v novém vztahu

Sexuální touha v novém vztahu

Sexuální touha v novém vztahu

Hlavní téma: "Sexuální dysfunkce".
Volné pokračování článku "Poruchy sexuální touhy - libida".

Sexuální touha v průběhu života kolísá. Pokud dojde k životním změnám, při kterých dojde k ukončení dřívějšího vztahu, je velmi pravděpodobné, že se to projeví i na touze po sexu. Nejvýrazněji se to samozřejmě projeví v situaci, kdy navazujete svůj první milostná vztah. Neméně intenzivní to však může být i tehdy, když prožíváte nový vztah, nový vztah po rozchodu nebo nový vztah po rozvodu. Příčin, proč stávající vztah odezní a nový vzniká je mnoho. Ne vždy musí automatický dojít k navázání nového vztahu a už vůbec taková změna na sebe nemusí navazovat. Také příčin, proč nový vztah vzniká a rozvíjí se může být opravdu mnoho.

Dokonce se automaticky nemusí jednat o vztah z lásky. Ve většině případů, a to i tehdy, když se jedná o "vztah z rozumu" se sexuální touha zvýší. Je jasné, že když se jedná o lásku nebo náklonnost, je i sexuální touha výrazně intenzivnější. Lidé pak mohou zažívat stejné, nebo velmi podobné pocity a touhy jako když to bylo poprvé. S tím se samozřejmě pojí i riziko, že se můžete dopouštět i podobných chyb jak= stály za ukončením předcházejícího vztahu.

Není nutné se před sexuální touhou nebo před potřebou blízkosti nějak blokovat. Jen je rozumné nic nepřehánět a být obezřetný. Předcházející zkušenosti i určitá sebekontrola a obezřetnost jsou velmi dobrým rádcem, zda je váš vztah na dobré cestě dalšího rozvoje, nebo zda jste se ve vztahu opět "nekriticky" zamilovali.

Některé životní situace na začátku nového vztahu mohou zapřičinit, že touha po sexu nebude zdaleka tak vysoká, jak byste si oba přáli. Velmi často je příčina v neuzavřených citových vztazích po rozchodu, rozvodu nebo úmrtí v rodině. Tehdy je opravdu vhodné požádat o radu odborníka, lékaře, psychologa a své pocity s ním řešit. Nový vztah má svou hodnotu a bránit se mu nemusí být vždy přínosem nejen pro vás, ale i případně pro vaše děti nebo okolí.

V počátečních fázích nového vztahu může být úroveň libida nízká- To se však může změnit s tím, že se více a hlouběji poznáte a vytvoříte si s daným člověkem emocionální pouto. Možná se jen potřebujete posunou ve vzájemné důvěře, které vás zbaví obav nebo podvědomé opatrnosti. Když tyto počáteční problémy překonáte, může se Váš intimní život posunout a úroveň, kterou ve vztahu očekáváte.

 

Literatura a zdroje

Po, 24/01/2022 - 21:34
 
 
 
 
Mapování pohlaví ženy a muže

Mapování pohlaví ženy a muže

Mapování pohlaví ženy a muže

Hlavní téma: "Tantrické léčení".
Pokračování článku: "Vaginal mapping (vaginální mapování)".

Naprostá většina žen a mužů se nikdy v životě nepotkala (a nejspíš ani nepotká) s technikou "vaginální mapování ženského pohlaví". Podobné to je také s technikou "mapování mužského pohlaví" o které se toho ví ještě méně. Je to dáno také tím, že mapování pohlaví je i v médiích tak trochu tabu protože je snadnější psát o sexu, než vysvětlovat něco, co předpokládá hlubší znalost problému léčení sexuálních potíží či zranění. Také proto si většina mužů a určitě i žen nejspíš ani neumí představit co se pod tím pojmem skrývá. Není se pak čemu divit, že pak jsou takovéto techniky spojeny především s představou, že se jedná o erotickou službu. Přitom není pravda.

No pro jistotu to upřesním tak, že nejvíce bude záležet na tom, kdo takovou techniku provádí, jaký je cíl takového léčení a s jakou představou na takovéto léčení přicházíte Vy. Opravdu je velmi důležité to, co od takovéhoto setkání očekáváte a jak nakonec bude probíhat.

Mapování pohlaví ženy nebo muže je forma tantrické práce se sexuální energií člověka. Aby takové práce byl člověk schopen, musí toho o lidské sexualitě hodně vědět. Nestačí ale pouze vědět, takový člověk také musí umět zvládnout i někdy velmi obtížné situace spojené s touhami ženy nebo muže být v "dobrých rukách" "tantrické mistryně" nebo "tantrického mistra".

A tady se dostáváme k jádru problému

Mapování ženského nebo mužského pohlaví nemůže dělat každý kdo by to chtěl dělat. Určitě se shodneme na tom, že stát se tantrickým mistrem nebo tantrickou mistryní není snadné a vyžaduje to opravdu velkou dávku osobního nasazení, sebekontroly a zvládnutí sousty technik a meditací. Pak je jasné, že techniky mapování pohlaví mohou zvládat pouze lidé, kteří k něčemu takovému dospěli a ne ti, kteří si myslí, že dospěli. Nejedná se o tantrické léčení při kterém se dosáhne sexuálního uvolnění, ale o uvolnění sexuálních traumat a problémů, které s pouhým dosažením sexuálního uvolnění toho moc společného nemají. Proto je otázkou zda ten, kdo mapování má provádět, je připraven a schopen Vám takovou pomoc poskytnout a zda je to jeho cílem.

Druhý zásadní problém může být na straně toho, kdo tuto techniku přijímá. Někdy mají lidé touhu zažít něco nového, netradičního, vzrušujícího, ale také "nevinného", co jim dovolí přijímat i techniky které by jinak byly naprosto nepřijatelné a "slušného člověka" nedůstojné. Představa, že se vlastně "léčí" je pro ně ospravedlněním, že ve skrytu duše čekají sexuální uvolnění. Proto jsem v úvodu zmínil, že podstatné na Vaší straně je, s jakými pohnutkami k takovému léčení přistupujete.  Zamyslete se proto také nad sebou, co od takové pomoci očekáváte Vy. Falešné očekávání Vám překonat Vaše problémy nepomůže.

Mezi inzeráty které slibují pomoc se sexuálními problémy tantrickými technikami občas naleznete i "mapování mužského pohlaví" a "vaginální mapování ženského pohlaví". Nepochybuji o tom, že ti, kteří Vám takovou pomoc nabízejí to myslí dobře. Pokud se rozhodnete pro návštěvu, pak na takové sezení jděte s myšlenkou, že nejdete jen tak k někomu, ale že se odevzdáváte do rukou někoho, kdo by měl mít schopnosti a morální kredit "tantrického mistra". Jdete pro pomoc, ne za vidinou netradičního sexuálního uvolnění.

Mapování pohlaví je jednoznačně formou netradiční sexuologické poradny, která Vám může pomoci překonat sexuální nebo vztahové problémy a může Vám pomoci i se sexuálními traumaty a zraněními. Nečekejte však sex v jakékoli podobě, ale pomoc. Při technikách mapování pohlaví můžete společně s tím, kdo Vám je poskytuje, hledat a najít řešení Vašich potíží. Jejich pochopením se pak můžete naučit uvolnit, zbavit se obav a strachů a to Vám může pomoci navrátit se do plnohodnotného sexuálního života. Nemějte však falešná očekávání. Mapování pohlaví je jen cesta z problémů, jít po ní však musíte chtít především Vy.

Ještě jedna důležitá poznámka. O tom, co chcete absolvovat se rozhodně poraďte s partnerem nebo partnerkou. O Vašich problémech zcela jistě ví a pokud jim není lhostejné jak Váš sexuální život probíhá a s jakými problémy se potýkáte, určitě Vám Vaši volbu schválí. Takový "souhlas" Vás zbaví nepříjemného a pro mnohé traumatizujícího pocitu, že něco podobného děláte za jejich zády.

Téma pokračuje články:

Články s podobnou tematikou

Doporučená literatura a odkazy

(AK)(Z)(L)(TD)

Pá, 28/01/2022 - 13:23
 
Technika hluboké penetrace

Technika hluboké penetrace

Technika hluboké penetrace

Hlavní téma: "Další způsoby penetrace při milování - Kámasútra".
Volné pokračování článku "Dosažení tantrického mistrovství".
Doporučené články: "Soulož se stimulací oblasti děložního čípku" a "Tantrická cvičení a meditace".

Potřeba sexu i sexuální touha se v průběhu života mění. Stereotypy v sexu časem přináší i únavu ze sexu a jeho zevšednění. Lidé, kteří v sexu experimentují, mají k sexu podstatně bližší vztah než lidé kteří k němu přistupují vlažně, tak trochu jako k povinnosti. Za nějakou dobu už všechno, i v sexu, děláte tak, aby to bylo za vámi s co nejmenší námahou a co největším užitkem. Jenže zrovna v sexu to není cesta, která vás dovede až na vrchol poznání. Spíš to může být cesta do údolí, odkud už toho moc neuvidíte...

Hluboká penetrace není vždy druh sexu, na který máte pokaždé náladu. Přestavuje totiž metodu ke které je potřeba přistupovat jako k tantrické technice a nelitovat ani času, ani zvýšené pozornosti. Navíc je to metoda která předpokládá dostatečnou erekci a umět se koncentrovat na vlastní pocity a vjemy. A to pro mnoho lidí představuje problém. Naučit se prožívat hluboké spojení propojené se vzrušením, které může vést až ve vyvrcholení, je relativně obtížné. Mnoho lidí potřebuje intenzivní stimulaci pohlaví, bez kterého jejich vzrušení nejdříve stagnuje a posléze "uvadá". Dá se říct, že vnímat vzrušení bez intenzivní stimulace pohlaví je nutné se pomalu učit a naučit se ho prožívat. Když se touto cestou vydáte, ocitnete se v nové dimenzi o které jste dříve nemuseli ani nic vědět.

Hluboké proniknutí muže do ženy je spojeno s pocitem dokonalého splynutí těl. Dovoluje partnerům vstoupit do propojené meditace ve spojení. Je umocněno velmi těsným kontaktem těl, fyzické i psychické blízkosti, tepla, napění v pohlavních orgánech jejich propojením. To vše dohromady navozuje pocity spojení v "jedno tělo".

Při hlubokém spojení řada mužů vnímá, že penis se v pochvě přizpůsobí a že pochva se přizpůsobí penisu. Muži tedy více vnímají především svůj penis. Naproti tomu ženy vnímají hluboké emocionální spojeni a fyzicky pevné propojení s pocitem vyplnění pochvy. Přitom prožívají úžasně hluboké pocity v pochvě doplněné o tlak na klitoris, vzrušení z bodu G a možná doposud nepoznané pocity od dráždění děložního čípku. Pro partnery je možná největším překvapením vzájemné vnímání naplnění pochvy, její nezvykle intenzivní obejmutí penisu a jeho jemná samovolná stimulace jejími nekontrolovanými stahy.

Pro ženy zpočátku nemusí být hluboké spojení nejpříjemnější. Jednak se s ním při běžné souloži setkají jen málokdy a také proto, že při něm dochází ke kontaktu penisu s děložním čípkem. Pocity tlaku nebo tření na děložním čípku se mohou u žen měnit v závislosti na periodě cyklu. Někdy taková stimulace může přinášet vysoké vzrušení, jindy mohou být pocity ve vagíně a na děložním čípku nezvyklé. Je tomu tak proto, že v různé periodě cyklu je i děložní čípek jinak citlivý a vnímavý.

Proto se některé ženy bojí, že při hluboké penetraci může penis muže vniknout až do dělohy. Nemůže! Obavy žen o nechtěnou penetraci děložního čípku jsou naprosto zbytečné. Při normální, ohleduplné souloži, stimulaci prsty nebo sexuální pomůckou, k jakékoli penetraci děložního hrdla dojít nemůže. Během pohlavního styku - soulože penis vstoupí skrze poševní vchod do pochvy (vaginy) a stimuluje poševní stěny, bod G a dokonce se může dotýkat děložního čípku. Nemůže však pochvu protrhnout nebo ji nějak mechanicky poškodit. Hlavním nebezpečím při souloži je nedostatečná přirozená lubrikace nebo dodatečná lubrikace, kdy může dojít k dojít k odření sliznice stydkých pysků, poševního vchodu, pochvy, klitorisu a samozřejmě i děložního čípku. To však platí pro každou stimulaci přirození ženy, ale i muže, není to tedy problém pouze hluboké penetrace!!!

Hluboká penetrace je cesta k nevšedním prožitkům

Pro ženy zpočátku nemusí být hluboké spojení úplně příjemné, protože takováto cílená stimulace děložního čípku může být nezvykle intenzivní. Na začátku (i v průběhu soulože) proto postupujte opatrně. Partner by měl být přinejmenším ohleduplný a penis do pochvy by měl zavádět opatrně a pomalu. Při hlubokém a pomalém zasouvání penisu do pochvy má žena čas na to, aby si prožila pocity vyvolané drážděním stydkých pysků, klitorisu, oblasti bodu G, sliznice pochvy a nakonec i děložního čípku. Proto k hluboké penetraci přistupujte vždy až tehdy, když je žena dostatečně vzrušená a přirozeně lubrikovaná. Pocity od tření žaludu o stěnu pochvy a nakonec o děložní čípek jsou pro některé ženy mimořádně vzrušující. Nejvíce nových hlubokých pocitů však většina žen vnímá právě při tlaku žaludu na děložní čípek a jeho okolí.

Musím připomenout, ře hluboké spojení se využívá při posilování svalů pánevního dna u mužů i žen a při cvičení pro posílení joni - svíráním lingamu. Žena která tyto techniky zvládne je schopna muže přivést k vyvrcholení pouhým svíráním pochvy. Metody a techniky pro ženy a páry jsou přehledně popsány v článku "Cvičení pro posílení joni - souhrnný přehled".

Čím častěji a po delší dobu se hluboké penetraci budete věnovat, tím více budete vnímat pocity a vzrušení které jste možná doposud nepoznali a neuměli ho přijmout. Nečekejte hned napoprvé, že musíte dosáhnout vyvrcholení. Nejedná se o klasický sex na který jste zvyklí. Bude Vám chybět intenzivní stimulace pohlaví, ale prožijete nové pocity, které Vás mohou až překvapit nebo zaskočit. Vzrušení totiž není navozeno přímou stimulací, ale souhrnem všech pocitů a doteků které přijímáte. Od objímání, hlazení, líbání, soustavného tlaku kořenu penisu na klitoris, naplnění poševního vchodu, vyplnění pochvy penisem a jeho obemknutím pochvou až po tlak žaludu na děložní čípek a tlak děložního čípku na žalud penisu. Prostě bude nově vnímat spoustu podnětů, které Vám mohly být při klasickém sexu skryté nebo je přehlušilo něco jiného. Dráždění oblasti děložního čípku a zadní stěny pochvy společně s drážděním oblasti horní stěny s bodem G, může ženě přivodit intenzivní prožitek vaginálního orgasmu. Některé ženy ho prožívají, jiné se s tímto orgasmem nesetkají nikdy.

Ne všechny ženy však při stimulaci oblasti děložního čípku prožijí orgasmus. V každém případě však většina žen takovouto pomalou a hlubokou soulož ocení.

Technika hluboké soulože, která se považuje za tantrické spojení se stimulací oblasti děložního čípku, je popsána v článku "Tantrický polibek - stimulace děložního čípku penisem".

Další článek je věnovaný sexuálním polohám které jsou vhodné pro hlubokou penetraci a ve kterých se můžete společně pohodlně učit vnímat pocity které jste možná ještě nikdy neprožili.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

So, 29/01/2022 - 14:16
 
Mapování mužského pohlaví

Mapování mužského pohlaví

Mapování mužského pohlaví

Hlavní téma: "Základní tantrické sexuální techniky".
Pokračování článku: "Tantrické léčení".

Mapování mužského pohlaví je forma tantrické práce s mužskou sexualitou. Aby takové práce byl člověk schopen, musí toho o lidské, v tomto případě o mužské, sexualitě hodně vědět. Nestačí pouze vědět, takový člověk musí umět zvládnout i někdy velmi obtížné situace spojené nejen s touhou muže nebo ženy být v "dobrých rukách" "tantrického mistra" nebo "tantrické mistryně". A tady se dostáváme k jádru problému. Mapování ženského a mužského pohlaví nemůže dělat každý, kdo by to chtěl dělat. Pokud se shodneme na tom, že stát se tantrickým mistrem nebo tantrické mistryní není snadné a vyžaduje to opravdu velkou dávku osobního nasazení, sebekontroly a zvládnutí sousty technik a meditací, je jasné že techniky mapování mohou zvládat pouze lidé, kteří k něčemu takovému dospěli a ne ti, kteří si myslí, že dospěli. Nejedná se o tantrické léčení při kterém se dosáhne sexuálního uvolnění, ale na uvolnění sexuálních traumat a problémů, které s dosažením sexuálního uvolnění toho moc společného nemají. Proto jsem v úvodu zmínil, že jde o to, s čím k takovému léčení přicházíte a také o to, co je Vám ten, kdo mapování má provádět, připraven a schopen poskytnout.

Dejte na doporučení nebo hledejte v inzerátech

Mezi inzeráty které slibují pomoc tantrickými technikami občas naleznete i mapování mužského pohlaví a vaginální mapování ženského pohlaví. Nepochybuji o tom, že ti, kteří Vám takovou pomoc nabízení to myslí dobře. Zrovna techniky mapování pohlaví však nejsou běžně nabízené. Nejedná se o erotickou službu a také to není technika kterou dokáže zvládnout každý. Podobně to je s klienty, kteří si často myslí, že se jedná o erotickou službu, možná o sex. Proto se k takovýmto technikám většinou hlásí lidé, kteří mají s tantrou, tantrickými masážemi nebo tantrickým léčením sexuální problémů velké zkušenosti. Potýkat se pak s klienty kteří si myslí, že je čeká masáž se "šťastným koncem", pro ně opravdu není příjemné.

Co můžete očekávat?

Každý, kdo mapování provádí bude mít svou vlastní sestavu doteků, masáží i technik. Proto popisovat techniky, které se vlastně nikde oficiálně neučí nemá smysl. Pokud na takové mapování půjdete, musíte počítat s tím, že budete zcela jistě odhaleni v oblasti intimních partií a že se jich bude dotýkat člověk, kterého jste možná nikdy v životě neviděli. Pokud je součástí mapování i masáž (většinou ano), pak počítejte s tím, že budete bez oblečení. Velmi častým dotazem je dotaz na vzrušení. ANO, s Vaším vzrušením se počítá. Nezáleží však na tom, jak pevnou budete mít erekci nebo zda se vůbec dostaví. Podobné je to s vyvrcholením. Technika mapování je samozřejmě vzrušující a dosažení vyvrcholení tak připadá do úvahy. Jen rozhodně není hlavním cílem mapování!!!

O všem, co se bude provádět je muž dopředu informovaný a stejně tak je poučen i o tom, že jakékoli projevy jeho pocitů nemá brzdit nebo se jich obávat. Žena (většinou), která mapování mužského pohlaví provádí, je připravena nejen na projevy vzrušení, ale i na dosažení vyvrcholení. Někdy je vzrušení a vyvrcholení vlastně výsledkem právě techniky pomalého, cíleného doteku, hlazení i stimulace a je žádoucí. Vše samozřejmě závisí na potížích, které muž má. U mužů trpících předčasnou ejakulací je cílem dokázat, že problém s předčasnou ejakulací se dá zvládnout trpělivostí, jemností, prací s dýcháním a uvolněním nekontrolovaného sexuálního napětí. Muži trpící erektilní dysfunkcí se pak učí vnímat pocity které jim pomohou dosáhnout vyvrcholení i za obtížných podmínek slabé nebo dokonce minimální erekce penisu.

Obávat se nemá smysl. Ten, kdo takovou techniku provádí ví co má dělat.

Mapování mužského pohlaví může provádět i partnerka

Problémů ve Vašem sexuálním životě si nejspíš jako první všimne Vaše partnerka. Je i v jejím zájmu, aby Vám od nich pomohla nebo je alespoň zmírnila. Tímto tématem jsme se již zabývali v článku "Chápavá žena a muž se sexuálními problémy". Proto ten první, kdo muži může pomoci by měla být jeho partnerka nebo manželka.Nejčastěji se tyto problémy pojí s nevhodným přístupem k sexu nebo jsou spojeny s problémy s erekcí. Technika „Mapování mužského pohlaví“ je pak technikou, která je prospěšná jak pro muže, tak poučná i pro ženu. Muž se při ní učí, jak znovu "navázat vztah" se svým lingamem (penisem) a hlavně jak zpomalit v sexu. U této jemné terapie velmi často přehodnotí muž také své priority k sexu a samozřejmě i k ženě. Ženě přináší zkušenosti se stimulací mužského pohlaví na které většinou při sexu "není čas". 

Téma pokračuje článkem "Mapování mužského pohlaví - technika pro partnery".

So, 29/01/2022 - 16:22
 
 
31
1
2
3
4
5
6